MikaVayrynen

Kouvolan tulevaisuus on yhteistyössä

 

Kouvolan eroava kaupunginjohtaja Lamminmäki kertoi olevansa huolissaan Kouvolan tulevaisuudesta. Huoleen on aihetta, sillä Kouvola on ollut jo vuosia muuttotappiokunta, jonka betoninen imago ei ole kaikkein parhain.

Kaupungin menneiden aikojen kunnallispoliitikot ottivat mittaa toisistaan niin, ettei sairaalan paikastakaan saatu sopua, vaan laajemmat sairaalatoiminnot uhkaavat siirtyä toiseen kaupunkiin.

Kouvola on vuosien varrella menettänyt niin paljon työpaikkoja ja verotuloja, ettei tämäkään mitään uutta ole. Oli menetyksien syy sitten mikä tahansa tai minkä puolueen tahansa aiheuttama, niin menneitä ei kannata sen enempää vatvoa.

 

Kouvolan tulevan valtuuston on viimeistään nyt aika saada sopu poliittisten ryhmien välille ja suunnata katse tulevaisuuteen eikä menneisyyteen. Uusien päättäjien tulee kehittää Kouvolaa kokonaisuutena, ottaen huomioon kunkin alueen vahvuudet ja hyödyntää niitä kaikkien kuntalaisten eduksi.

Vanhat ja jo kerran kuopatut kuntarajat on viimeistään nyt syytä jättää taka-alalle politiikan teossa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaupunkilaisten pitäisi unohtaa juurensa tai syntymäkuntansa. Jokainen voi edelleenkin olla ylpeä kotikunnastaan ja tuntea itsensä samalla mylsäläiseksi, kuusaalaiseksi tai vaikkapa valkealaiseksi.

 

Huhtikuussa valittava kunnan poliittinen johto määrittelee Kouvolan tulevaisuuden suunnan ja luotsaa kunnan kohti tulevaa maakuntauudistusta. Kouvolan tulee kohdata maakuntauudistus yhtenäisenä ja voimakkaana. Vain yhdessä ja koko Kouvolan etua ajaen voimme pärjätä tulevaisuudessa.


Julkaistu mielipidekirjoituksena PK -lehdessä ​15.2.2017

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat