MikaVayrynen

Haluaisitko Sinä pakolaiseksi Suomeen?

Nyt kun kaikenlaiset blogisivustot ja facebookit pukkaavat lähinnä negatiivista informaatiota maamme ulkomaalaisväestöä kohtaan, niin on aiheellista kysyä: Haluaisitko Sinä pakolaiseksi Suomeen?

Kuvitteleppa, että juuri sinun pitäisi päästä pois joltain maailman pakolaisleiriltä. Mikä olisi se maa minne haluaisit mennä, että pääsisit pois sieltä pakolaisleirien kurjuudesta. Siellähän ihmiset vain yrittävät tulla toimeen, selvitä hengissä ja odottavat mahdollisuuttaan päästä pois parempaan elämään jopa vuosikausia. Ihmisiä syntyy ja kuolee pakolaisleireillä päivittäin. Siellä jos missä olisi motivoituneita ihmisiä, jos heille vain annetaan mahdollisuus työhön ja toimeentuloon.

Vastaus kysymykseeni: Aivan oikein, et haluaisi tulla ainakaan Suomeen, sillä tällä maallahan on rasistinen maine maailmalla, myös varmaan pakolaistenkin keskuudessa, eikä tämä maa ole varmaankaan kenenkään ykkösvalinta niistä maista, minne pakolainen haluaisi. Ykkösvaihtoehtoja ovat tietenkin U.S.A, Kanada, Saksa ja Ruotsi, minne moni suomalainenkin haluaa pois täältä ei niin kansainvälisestä ilmapiiristä. Norjakin varmaan houkuttelee vielä monia, vaikka sielläkin on niiden omat persunsa. Toki muitakin hyvinvointivaltioita on ihmisillä mielessä, ja saattaahan siellä jollain Suomikin olla, vaikka vähän epäilenkin.

Suomeen tulevat kiintiöpakolaiset siis haastatellaan leireillä, ennen kuin heidät lennätetään maahan. Mutta eivät he välttämättä heti haastattelussa tajua mihin maahan joutuvat. Ne pakolaiset jotka taas saapuvat maahamme hakemaan turvapaikkaa vaikkapa Venäjän kautta, ovat jo aika varmasti tietoisia mihin tulevat. Jos pakolaisella olisi vaihtoetoja minne mennä, niin kyllä me saataisin olla täällä pohjolan impivaarassa ihan keskenämme.

Perussuomalaiset ovat julkistaneet oman maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa jossa todetaan muunmuassa näin: "Suomen on irrottauduttava siitä 25 vuotta jatkuneesta ajatuksesta, että maahanmuutto ja monikulttuurisuus sinänsä olisivat tarpeellisia tai tavoiteltavia asioita". 

Persut siis tahtoo sanoa, että Suomi suomalaisille, eikä tänne mitään pakolaisia tarvita, kyllä me pärjätään täällä periferiassa mainiosti ihan keskenämmekin. Tällähän ideologialla potkitaan taas munille Itsenäisyyspuoluetta ja Muutos 2011 liikettä, joilla on vähän samansuuntaisia ajatuksia maahanmuutosta, ainakin jäsenistön keskuudessa.

Mutta ei persujenkaan tarvi olla huolissaan tänne tulijoista, ei niitä nyt oikeasti niin paljoa ole, verrattuna läntiseen naapurimaahamme Ruotsiin. Kuka tänne nyt haluaisi tulla, ihan oikeasti? Mitä meillä täällä pohjolassa oikein on suurimman osan vuotta: Pimeää, räntää, märkää, loskaa, sääskiä, hirvikärpäsiä, persuja...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ottamatta kantaa kirjoituksen muuhun sisältöön, miten todistat seuraavan väitteesi "tällä maallahan on rasistinen maine maailmalla, myös varmaan pakolaistenkin keskuudessa".

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Omakohtaisilla kokemuksilla maailman turuilta.

Esa Niemi

Mika, silloin varmasti tiedät, että Suomessa asiat ovat varsin hyvin muihin maihin verrattuna.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #18

Esa, juurikin näin, Suomi on erityisen hyvä maa meille suomalaisille!

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #24

Suomalaisia kuolee ulos pakkaseen kun meillä ei ole varaa ihmisten asianmukaiseen terveydenhuoltoon. Eduskuntaehdokkaana olet varmasti tietoinen missä tilassa Suomi on.

Suomi on varmasti maa, jossa ulkomaalaisilla on asiat varsin hyvin ja muihin maihin verrattuna ulkomaalaisia kohdellaan hyvin.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #33

Ei tässä maassa kukaan kuole pakkaseen muuta kuin omasta tahdostaan. Aina jonkinmoinen suoja viranomaisilta löytyy jos tilanne on niin paha. Eri asia on nämä ongelmaiset jotka ei halua olla viranomaisten kanssa tekemisissä.
Suomessa viranomaiset kohtelevat ulkomaalaisia samoin kuin kantasuomalaisiakin, pääsääntöisesti. Samat lait koskee meitä kaikkia.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #51

Mika Väyrynen:
"Ei tässä maassa kukaan kuole pakkaseen muuta kuin omasta tahdostaan."

Pelleileekö kansanedustajaehdokas vakavalla asialla, vai mistä on kyse?

Onko tämä Piraattipuolueen virallinen kanta?

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #53

Kerroppa Esa esimerkki oikeasta elämästä, milloin joku on pakkaseen tässä maassa kuollut niin, että viranomaiset ovat siihen syylliset?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #54

STT
13.1.2010 5:02 (13.1.2010 5:02)
Entistä useampi vanhus paleltuu kuoliaaksi. Etenkin yli 80-vuotiaiden ihmisten paleltumiskuolemat ovat lisääntyneet Suomessa viime vuosina, kirjoittaa Savon Sanomat.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #55

Jos luit sen artikkelin niin siinä ei kerrota syytä moiselle, mutta muissa vastaavissa kirjoituksissa kerrotaan että moni jäätyy pakkaseen humalassa tai katoaa vanhainkodista tms eikä heitä löydetä ajoissa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #57

Kyllä minä sen artikkelin luin ja hiukan taustaakin. Kyse on todellakin muistisairaista ja vanhainkodeista kadonneista. Alkoholilla ei ole tässä ryhmässä merkitystä. Se lainaus oli vain vastaus väitteeseesi, jonka mukaan tällaisia tapauksia ei pitäisi olla lainkaan. Väitteesihän kuului: "Ei tässä maassa kukaan kuole pakkaseen muuta kuin omasta tahdostaan. Aina jonkinmoinen suoja viranomaisilta löytyy jos tilanne on niin paha".

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #60

Siis, jos henkilö on jo jossain laitoksessa niin kyllähän viranomaiset ovat osuutensa jo hoitaneet, ko. laitoshan siinä ei sitten toimi jos sieltä päästään karkuun. Ja tuskin dementikkoja tai muuten muistisairaita ym. voidaan pitää ko. kirjoituksen pointtina, missä kirjoitin omasta tahdostaan. Siis kyllähän minä kirjoituksessani tietenkin tarkoitin henkisesti terveitä ihmisiä. henkisesti vajaita tms. sairaiden ihmisten käyttäytymistähän ei kukaan tiedä ennakolta, ei ko. henkilä itsekään, joten tuo "syyttelysi" raapusteluani kohtaan ontuu aikas lailla.

Siis, jos ihmisellä on järki päässä ja fyysiseti suurinpiirtein terve ja vielä kuolee suomessa pakkaseen, niin kyllä voi siinä vaiheessa katsoa peiliin. Katon päänpäälle saa varmasti yöksi jos on hengenvaarassa tässä maassa jos sitä vain pyytää. Ketään ei todellakaan jätetä heitteille, jos sitä ei itse tahdo.
Sen suojan tarjoaa poliisi, terveyskeskus, kirkko, pelastusarmeija tai sosiaalitoimi, muodossa tai toisessa.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #54

Mika, Jaakkokin tiesi heti, että suomalaisia kuolee pakkaseen koska vanhusten ja muistisairaiden asianmukaiseen hoitoon ei anneta resursseja eikä edes ihmisarvoakaan. `

Väitätkö Mika, että kyse on heidän omasta tahdosta ja onko tämä Piraattipuolueen virallinen kanta?

Kiitos Jaakolle tärkeän asian esiintuomisesta kansanedustajaehdokkaallekin.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #56

Jep, googlettamalla löytää monenlaisia asioita, myös sen, että myös kuumuuteen tässä maassa kuolee keskimäärin 30-40 ihmistä vuodessa, ja nekin tuupertuvat saunan lauteille humalassa.

Tilastokeskuksen mukaan pakkaseen kuolee Suomessa keskimäärin 50-85 hlöä vuodessa joista joka toinen on humalassa ollut kun on pakkaseen sammunut. Alkoholin kulutuksen lisääntyminen on liki suorassa syy-yhteydessä pakkaskuolemien kanssa.

Kannattaa googletella niin kaikenlaista kivaa löytää jotta voi leikkiä pätevää ja yrittää olla viisaampi kuin muut ja oikein syytellä ja syyllistää ihmisiä ja etenkin puolueita....hui kauheeta, että oikein puolueen linja, kyllä nyt tulee väyryselle pyyhkeitä isolta herralta kun oikein eduskuntaehdokas tuollaisia kirjoittaa blogissaan...kylläpä jännittää....taisi muuten tulla housuun jo vetelät kun näitä ukaaseja pukkaa....pitänee mennä taas pyykille.

ps. Puolueen ajamat asiatkin löytyy helposti googlettamalla, oli sitten kyseessä mikä puolue tahansa, kaikki on netissä.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #58

Mika, minulla on omakohtaista kokemusta ystäväni läheisen kohdalta, vaikka virallisesti tämä kuoli keukokuumeeseen päiviä tapahtuman jälkeen eikä kuolemaa laskettu tähän tilastoon. Hänet löydettiin pahasti alilämpöisenä kiitos sinnikkäiden vapaaehtoisten etsijöiden toimesta kun viranomaisilla ei ole rahaa edes etsintöihin. Ainakin hoitopaikka säästyi kun ko. muistisairaalle haettiin pitkään hoitopaikkaa siinä kuitenkaan onnistumatta. En toivo vastaavaa kokemusta kenellekään edes sivustaseuraajan roolissa.

Toivon sinulta vain kunnioitusta vanhuksia, muistisairaita ja heidän olosuhteitaan kohtaan etenkin kun muistisairaita katoaa joka päivä kotoaan tai hoitolaitoksesta. Suomessa katoaa päivittäin n. 4 muistisairasta ja määrä nousee sitä mukaa kun vanhusten määrä lisääntyy ja resursseja jää yhä vähemmän jaettavaksi.

Voisit tutustua Muistiliiton ja VaPePa:n hienoon työhön niiden ihmisten puolesta, joilla ei tässä maassa ole ihmisarvoa ja jotka säästävät tulevissa miljardiluokan säästötalkoissakin entistä enemmän, jotta maahanmuuttajiltakaan ei mitään puuttuisi.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #61

Esa, kyllä minulla on kokemusta dementiasta ja tiedän siitä jotain, eli turha on syyllistää ketään, mutta on ihan varma että tässä maassa ei ole kaikki muistisairaiden hoidossa kohdallaan, liian paljon laitetaan perheen harteille, näin kävi meilläkin. Joka päivä kävin itsekin aikoinaan katsomassa että läheisellä on kaikkinhyvin. Tuttua siis on, mutta jos ei ole läheisiä tai sukua joka hoitaa niin sitten tulee yhteiskunnan hoitaa. Jos se ei toimi niin silloin on jossain vika. Kannattaa olla yhteydessä nykyisiin päättäjiin jotka tämän on saanut aikaan. Minulla ja Piraattipuolueella ei ole tämän maan taloudellisiin ongelmiin (mistä nämäkin resurssipulat johtuu) mitään osaa eikä arpaa, vaan syyttävä sormi osoittaa kokkareita, kepua, vassareita ja demareita sekä vihreitä, nehän siell
On vuosikymmenet huseeranneet. Äänestämällä näitä puolueita jatkokaudelle tuet nykyistä menoa edelleenkin. Mikään ei tule muuttumaan näiden vanhojen puolueiden avustuksella, ikävä kyllä. Suosittelen tulemista mukaan politiikkaan ajamaan asiaasi, Piraattipuolueella on tilaa ja mahdollisuuksia, otabyhteys lähimpään piraattiin.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #63

Mika, sitä suuremmalla syyllä tiedät minkälainen ero on suomalaisten ja ulkomaalaisten kohtelussa ja ihmisarvossa. Sitä paremmin tiedät ettei meillä ole resursseja edes omien ihmisten asianmukaiseen hoitamiseen puhumattakaan, että alkaisimme ratkaisemaan globaaleja ongelmia Suomen kustannustasolla.

Olemme eläneet yli varojen jo pitkään ja nyt meillä on edessä miljardiluokan säästötalkoot ja säästötoimenpiteiden on kerrottu kohdistuvan vanhuksiin, vammaisiin ja lapsiin. Jaettavaa on entistä vähemmän ja jakajien määrää kasvatetaan, yrittäjänä tiedät ettei sellaisella toiminnalla ole pitkää elinkaarta.

En tiedä mitä sitten ajattelit kansanedustajana tehdä jos et edusta kansaa ja äänestäjiäsi, vaan ohjaat muille tahoille. Käsitän kansanedustajaehdokkaan tarkoittavan sitä, että tiedät mikä Suomessa on vikana ja olet tuomassa parempaa vaihtoehtoa toimia eduskunnassa ja päätöksenteossa. Tämän takiahan äänistä kilpaillaan ja tuskin haluat kertoa, että puolueesi äänestäminen ei ole asioihin vaikuttamista.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #64

"Mika, sitä suuremmalla syyllä tiedät minkälainen ero on suomalaisten ja ulkomaalaisten kohtelussa ja ihmisarvossa."

- Kerroppa minulle enemmän tästä sellaisia oikeita esimerkkejä niin katsotaan mitä faktaa sinulla on esittää väitteesi tueksi?

"Olemme eläneet yli varojen jo pitkään ja nyt meillä on edessä miljardiluokan säästötalkoot ja säästötoimenpiteiden on kerrottu kohdistuvan vanhuksiin, vammaisiin ja lapsiin. Jaettavaa on entistä vähemmän ja jakajien määrää kasvatetaan, yrittäjänä tiedät ettei sellaisella toiminnalla ole pitkää elinkaarta."

- Tästä olen saarnannut jo pitkään. Syyttävä katse kohdistuu nykyisiin hallituspuolueisiin.

"En tiedä mitä sitten ajattelit kansanedustajana tehdä jos et edusta kansaa ja äänestäjiäsi, vaan ohjaat muille tahoille."

- Mikä on kansa? Jos minut valitaan, ajan niitä asioita mistä saarnaan, en todellakaan edusta koko kansaa, sen saa tehdä se joka siihen kykenee, minä edustan vain minimaalisen pientä osaa siitä. Jos sinun tai kenenkään muunkaan mielipiteet eivät ole samat kuin minulla niin miksi ihmeessä äänestäisit minua? Sanon sen suoraan. En nuoleskele kenenkään perseitä niinkuin valtaosa tämän maan poliittisista toimijoista. Kuten soinimaisen osuvasti sanotaan, jos ei kelpaa niin pitäkää tunkkinne.

"Käsitän kansanedustajaehdokkaan tarkoittavan sitä, että tiedät mikä Suomessa on vikana ja olet tuomassa parempaa vaihtoehtoa toimia eduskunnassa ja päätöksenteossa."

-Tiedän mikä tässä maassa mättää, ja se on tämän sarvikuonomaan perkeleenmoinen byrokratia ja lakikirjojen paksuus.

"Tämän takiahan äänistä kilpaillaan ja tuskin haluat kertoa, että puolueesi äänestäminen ei ole asioihin vaikuttamista."

- Minä en kilpaile mistään äänistä. Ilmoitan mielipiteeni ja asian mitä ajan, jos se ei kelpaa niin pitäkää tunkkinne. En kilpaile, koska ei minun tarvitse, jos en näin kelpaa niin so what.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #66

Esa:
"Mika, sitä suuremmalla syyllä tiedät minkälainen ero on suomalaisten ja ulkomaalaisten kohtelussa ja ihmisarvossa."

Mika:
"- Kerroppa minulle enemmän tästä sellaisia oikeita esimerkkejä niin katsotaan mitä faktaa sinulla on esittää väitteesi tueksi?"

Toin jo esiin ettei vahnuksille ja muistisairaille löydy resursseja kuten maahanmuuttajielle.

Jos haluat lisää, niin kyllähän näitä löytyy vaikka kuinka; toimeentulotuki toimii eri tavoin maahanmuuttajille kuin kantaväestölle.

Esa:
"Olemme eläneet yli varojen jo pitkään ja nyt meillä on edessä miljardiluokan säästötalkoot ja säästötoimenpiteiden on kerrottu kohdistuvan vanhuksiin, vammaisiin ja lapsiin. Jaettavaa on entistä vähemmän ja jakajien määrää kasvatetaan, yrittäjänä tiedät ettei sellaisella toiminnalla ole pitkää elinkaarta."

Mika:
"- Tästä olen saarnannut jo pitkään. Syyttävä katse kohdistuu nykyisiin hallituspuolueisiin."

Eli vastaanottokyvyn ylittävää sosiaaliperäsitä maahanmuuttopolitiikkaa ei voi jatkaa tai sitten hyvinvointivaltio loppuu siihen.

Esa:
"En tiedä mitä sitten ajattelit kansanedustajana tehdä jos et edusta kansaa ja äänestäjiäsi, vaan ohjaat muille tahoille."

Mika:
"- Mikä on kansa? Jos minut valitaan, ajan niitä asioita mistä saarnaan, en todellakaan edusta koko kansaa, sen saa tehdä se joka siihen kykenee, minä edustan vain minimaalisen pientä osaa siitä. Jos sinun tai kenenkään muunkaan mielipiteet eivät ole samat kuin minulla niin miksi ihmeessä äänestäisit minua? Sanon sen suoraan. En nuoleskele kenenkään perseitä niinkuin valtaosa tämän maan poliittisista toimijoista. Kuten soinimaisen osuvasti sanotaan, jos ei kelpaa niin pitäkää tunkkinne."

Kansa on jonkin valtion kansalaiset tai osa kansasta. Ok, ei sinun ole pakko edustaa kansaa kansanedustajana.

Esa:
"Käsitän kansanedustajaehdokkaan tarkoittavan sitä, että tiedät mikä Suomessa on vikana ja olet tuomassa parempaa vaihtoehtoa toimia eduskunnassa ja päätöksenteossa."

Mika:
"-Tiedän mikä tässä maassa mättää, ja se on tämän sarvikuonomaan perkeleenmoinen byrokratia ja lakikirjojen paksuus."

Ok.

Esa:
"Tämän takiahan äänistä kilpaillaan ja tuskin haluat kertoa, että puolueesi äänestäminen ei ole asioihin vaikuttamista."

Mika:
"- Minä en kilpaile mistään äänistä. Ilmoitan mielipiteeni ja asian mitä ajan, jos se ei kelpaa niin pitäkää tunkkinne. En kilpaile, koska ei minun tarvitse, jos en näin kelpaa niin so what."

Ok.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Jotakin tällaista minä vähän epäilinkin. Kansainväliset tutkimukset eivät kuitenkaan tue väitettä suomalaisten rasistisuudesta. Päinvastoin. Sen sijaan ne kyllä kertovat, että suomalaiset kuvittelevat Suomen olevan rasistinen maa. Tulee mieleen vahva epäilys siitä, että median harjoittama uutisointi on vinoutunutta.

Otetaan tähän esimerkiksi pari pientä lainausta: "In European Social Surveys since 2002, Finns have proved to be least racist just after Swedes". "A poll made in late 2011 revealed that the majority of the Finns viewed Finland as a racist country".

lähde: http://en.wikipedia.org/wiki/Racism_in_Europe

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #23

Jaakko, se mitä minä olen kuullut niiltä ihmisiltä jotka rasismia tässä maassa kokevat kertovat ihan jotain muuta. Toki tuppukylässä ja helsingissä on eroja rasismin suhteen. Mutta ihmettelin tätä itsekin kun aikoinaan Australiassa tästä kuulin, että maamme on rasistinen paikka, ja epäilin sitä itsekin onko näin, mutta ikävä kyllä olen tämän kuullut usein, kyllä tätä maata pidetään rasistisena, mutta ei tietenkään voi yleistää että kaikki pitää.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #25

Jos maine on huonompi kuin todettu todellisuus, lienee syytä kysyä, miksi näin on, ketkä sitä huonoa mainetta levittävät ja mikä on heidän motiivinsa.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #34

Itse olen kuullut väiteet ihan afrikkalaissyntyperää olevilta ihmisiltä. Tuskin siinä mitään tarkoitusperää on jos ihmiset kertovat mitä kokevat matkustellessaan tässä maassa...

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

No jos ne ei halua tänne tulla niin ei kait niitä voi pakottaa? Täällä kun räntä, pimeä, loska, sääsket , hirvikärpäset ovat luojan luomia ja ne meidän tulee säilyttää vaikka se joitakin tulioita häiritsee.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Kyllä varmaan kaikki pakolaiset tänne haluaa tulla jos ei parempaan paikkaan pääse. Sillä kaikille pakolaisille tämä maa on varmaan turvallisempi kuin kotomaa mistä on lähdetty. Ei pakolaiseksi lähdetä jos kotimaassa on asiat hyvin.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Ilmainen korkeakoukujärjestelmä vetää ainakin porukkaa maailmalta. Itse toki pidän sitä hyvänä kunhan vastavuoroisuus pelaa, eli suomalaiset pääsevät opiskelemaan myös ulkomaille. Tällä hetkellä pääsevät, vaikka ilmaisiin tai jopa paikallisiin opiskelupaikkoihin joutuukin tekemään oikeasti duunia.

Ja tietysti määrät on pidettävä järkevinä suhteessa opiskelupaikkoihimme.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Tässähän oli kyse pakolaisista, joista harva varmaan tänne tulee opiskelujen perässä. Tosin tuo vastavuoroisuus on kyllä opiskelijavaihdossa hyvä asia ja pitäisikin varmaan olla pakollinen, että suhteet pysyisivät samoina.

Jukka Mäkinen

Muutama sata kiintiöpakolaista ei ole ongelma. Ongelma on ne lähes 5000 turvapaikan hakijaa, joille ei myönnetä oleskelulupaa, mutta jotka kuitenkin jäävät maahan.

Ja vastaus kysymykseen, minä ainakin tuon perheeni pakolaiseksi Suomeen jos asiat täällä niin huonoksi menevät.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Tuo turvapaikkahakemusrulianssi tulisi nopeuttaa ehdottomasti, ei ole mitään järkeä että ihmiset joutuvat odottamaan vuosikausia sitä, että saavatko jäädä maahan vaiko ei.

Jukka lienee syntynyt Suomessa, joten helppohan tänne on palata kun on kansalainen.

Pete Blizzard

Tottakai haluaisin muuttaa maanpäälliseen paratiisiin, jossa ei tarvitse tehdä mitään. Rahaa jaetaan Euroopan avokätisimmin, keskimäärin yhtä perhettä kohti maksetaan 7350€/kuukausi. Tämä kaikki meidän suomalaisten verovaroista. Esimerkiksi kotimaassani Espanjassa ei makseta euroakaan, jokainen mamu saa tulla toimeen millä lystää ensiavun jälkeen. Etelä-Euroopasta nämä mamut muuttaa pohjoiseen. Täällä jaetaan tietoa:Suomessa saa yli 4000 euroa kuukaudessa jokainen, ilmankos kaikki kynnellekykevät lähtevät pohjoiseen.

Espanjalaiset ystäväni ihmettelevät, oletteko Te suomalaiset hulluja vai kaikki tosi rikkaita, niin kuin pääministerinne Katainen kertoi koko Euroopalle.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Pete voisi mennä höpöttelemään tarinoita sinne hommafoorumille minne nuo juttusi kuuluvat.

Pete Blizzard

Höpö, höpö, en voi olla mistään asiasta kanssasi samaa mieltä. Noilla ajatuksilla ei ole mitään mahdollisuuksia edustajaksi.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #21

Pete, sinun kannattaa pysyä siellä persuleirissä, siellä on sopivaa juttuseuraa noille ajatuksille.

Pete Blizzard Vastaus kommenttiin #26

Satun olemaan kokoomuksen jäsen. Ei huolita persuleiriin. Mutta on vaikeeta olla myös kokoomuksessa, kun ovat niin vasemmistolaisia ja mamu-myönteisiä pers-aukisia maistereita.

Taidatte saada tulonne mamujen hyysäyksestä, kun olette niin myönteinen tälle isänmaan petturuudelle.

Ei minun kotimaassani Espanjassa ole kukaan näin mamu myönteinen, paitsi tomaatti-viljeliät Andalusiassa.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #38

Minä en lukeudu mielestäni mamujen hyysäriksi, vaikka olenkin sitä mieltä että hengenvaarassa olevia ihmisiä tulee auttaa ja meidän tulee pitää kiinni tekemistämme sopimuksista. Rikollista toimintaa en hyväksy.

Mielestäni juuri tuo teidän asenne on enemmänkin isänmaan petturuutta, jos siis haluatte romuuttaa ja yksipuolisesti purkaa kansainväliset sopimukset! Tuollaisessa toiminnassa maamme maine kärsii valtavasti kansainvälisesti.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kyllä maahanmuuttajia tulee Suomeen niin paljon kuin vain otetaan. Moniko on lähtenyt pois kun on huomannut minkälaista täällä on?

Missä muuaalla on näin huono itsetunto kuin mitä tämä kirjoitus osoittaa?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Vanhempaa tietoa. Seuraava linkki kertoo v:sta 2012, että esim. Turussa I-IX/2012:
"Maahanmuuttajia tuli Turkuun 982 ja maastamuuttajia lähti Turusta 486, joten nettomaahanmuutto oli 496."
Toisaalla:
"Muunkielisten määrä kasvoi 1.1. – 30.9.2012 noin 1 000 hengellä, mikä oli selvästi nopeampaa kuin vuoden 2011 vastaavana ajanjaksona (n. 625). Muunkielisiä oli Turun väestötietojärjestelmän ennakkotietojen mukaan syyskuun 2012 lopussa noin 15 285 (8,5 % koko väestöstä). Suomenkielisten määrä on ennakkotietojen mukaan lisääntynyt noin 300:lla ja ruotsinkielisten määrä noin 100:lla."

Tarkasti ottaen tämä ei aivan tarkasti vastaa Pekka Pihlannon kysymykseen tulijoista ja menijöistä, mutta ehkä antaa vähän suuntaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #8

@Pihlanto, kommentti #8:
Unohtui linkki, josta voi lukea paljon muutakin. Kas tässä:
http://www.turku.fi/Public/download.aspx?ID=166819...

On toki tehtävä ero "muiden kuin suomen- ja ruotsinkielisten" osalta. Osa "muunkielisistä on saanut kansalaisuuden, osa ei. Turun luvut näkyvät linkistä.
Ikävin asia on suuri työttömyysprosentti "muunkielisten" parissa. Kielitaito olisi siis ensiarvoisen tärkeä. Juuri tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että Turusta siirtyy pois - ilmeisesti lähikuntiin - kotimaankielisiä ja tilalle tulee enemmän muunkielisiä.
Se on eräs tulkintani, että Turun väestönkasvu perustuu pääosin muunkielisten muuttoon Turkuun.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #36

"Kielitaito olisi siis ensiarvoisen tärkeä. Juuri tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että Turusta siirtyy pois - ilmeisesti lähikuntiin - kotimaankielisiä ja tilalle tulee enemmän muunkielisiä.
Se on eräs tulkintani, että Turun väestönkasvu perustuu pääosin muunkielisten muuttoon Turkuun."

Kielitaito on a ja o kotoutumisessa. Muunkielisten osuuden kasvun huomaa silmä- ja korvamääräisesti katukuvassa. Kahviloissa hyvin harvoin pääsee keskusteluun esim. somalien kanssa - kielitaidon puute? Eräs kaveri "tarjosi" minulle opetustyötä Somaliassa, kun kuuli, että olen entinen professori. Asunut Suomessa 20 v. Puhuu hyvin suomea.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Näissä Sepon tilaistoissa on kysymys muunkielisistä, ei siis puhuta kiintiöpakolaisista tai muista turvapaikanhakijoista. Suomessa on hurja määrä myös venäjää puhuvia ruotsin lisäksi mitkä sisältyy noihin tilastoihin. Myös euroopasta tulleita täällä asuu paljon, mitkä menee noihin tilastoihin.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Pekka, voin sanoa että moni on lähtenyt täältä pois heti kun vain siihen on ollut mahdollisuus.

Huonosta itsetunnosta en tiedä, mutta kun on tarpeeksi maailmalla ollut, niin on nähnyt myös sen, että ruoho voi todellakin olla vihreämpää aidan toisella puolen.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ah, kuinka ihanan moniarvoisesti ja avarakatseisesti sanottu. Oikein mieltä herkistää.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #17

On hyvä, että kosketan Jannen sisimpää näillä vaatimattomilla raapustuksillani, se aina lämmittää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #27

Kyllä aivan tyydyttävää, jopa erinomaisen hyvääkin elämää voi suomalainen elää oman maansa ulkopuolellakin.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #37

Juurikin näin ja moni on mennytkin muihin maihin elantoa hankkimaan ja parempaa elämää etsimään ja mikäs siinä, jokainen tyylillänsä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ok. Jos näin on, se tukee teoriaasi. - Suomalaisten itsetunnon puutetta kuvaa hyvin se tunnettu elefanttivitsi, jossa nimen omaan suomalainen miettii, mitähän tuo elefantti ajattelee hänestä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Minusta vähän tuntuu siltä, ettei pakolaisille näissä haastatteluissa mainita siitä, että täällä on "[p]imeää, räntää, märkää, loskaa, sääskiä, hirvikärpäsiä, persuja..."

Vallan ihmetyttää, että miten näin perinpohjaisen surkeassa maassa, jossa väki pahoinpitelee ja tappaa toisiaan rutiininomaisesti geeniperimänsä johdosta, ja kaikki on muutenkin huonosti, edes asuu näinkin hyvämaineinen, varakas ja menestynyt kansakunta.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Janne, eikö tässä vaiheessa pidä kiittää sotaveteraaneja ja suuria ikäluokkia ponnisteluista maamme eteen. Nykysakki ei oikein saa mitään aikaiseksi, kaikki menee vain päin mäntyä. Tarttis tehrä jotain? Jospas se puuttini pistää maailmanjärjestyksen uusiksi niin saadaan talouskin elpymään...

Esa Niemi

Mika Väyrynen:
"Kuvitteleppa, että juuri sinun pitäisi päästä pois joltain maailman pakolaisleiriltä. Mikä olisi se maa minne haluaisit mennä, että pääsisit pois sieltä pakolaisleirien kurjuudesta. Siellähän ihmiset vain yrittävät tulla toimeen, selvitä hengissä ja odottavat mahdollisuuttaan päästä pois parempaan elämään jopa vuosikausia. Ihmisiä syntyy ja kuolee pakolaisleireillä päivittäin. Siellä jos missä olisi motivoituneita ihmisiä, jos heille vain annetaan mahdollisuus työhön ja toimeentuloon."

Mika, elintaso tai pakolaisleirin majoituksen tähtiluokitus ei ole Geneven pakolaissopimuksen mukainen turvapaikan kriteeri.

Pakolaisleireistä voidaan tehdä vaikka minkälaisia lomakeitaita golf-kenttineen, mutta kyse on myönnetyistä resursseista.

Eurooppaan tulee pääosin niitä, jota turvapaikkahakemuksen perusteella todetaan ei-pakolaisiksi ja vievät pakolaisten resurssit mm. pakolaisleireiltä.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Esa, oletko käynyt monellakin pakolaisleirillä?

Suomi on tehnyt kansainväliset sopimukset kiintiöpakolaismäärästä. Muiden pakolaisten kulut eivät vähennä tämän sopimuksen arvoa.

Esa Niemi

Mika Väyrynen:
"Esa, oletko käynyt monellakin pakolaisleirillä?

Suomi on tehnyt kansainväliset sopimukset kiintiöpakolaismäärästä. Muiden pakolaisten kulut eivät vähennä tämän sopimuksen arvoa."

Mikä argumentti on pakolaisleirillä käyminen? Se ei muuta Geneven pakolaissopimuksen mukaisia kriteereitä eikä sitä, että meille Geneven pakolaisopimukseen vetoavat turvapaikanhakijat todetaan käytännössä turvapaikkahakemuksen perusteella ei pakolaiseksi. Vuosina 2000-2013 turvapaikkaa haki reilu 46 000 henkilöä ja 1664 todettiin perusteltu vaino tai uhka taustalla. Se on 3,5% kun 96,5% ei todeta pakolaisiksi.

Suomi ja moni muu maa voi ottaa enemmän pakolaisia jos turvapaikkahakemuksen perusteella ei-pakolaiseksi todettavat palautetaan pakoalaisleireille. Nyt ihmiskauppiaiden ja ihmissalakuljettajien asiakkaat menevät johon ohi ja vievät oikeiden pakolaisten resurssit.

Meillä on tärkeämpi tehtävä auttaa kaikkia 52 miljoonaa pakolaista eikä vain yksittäisiä maksukykyisiä, jotka eivät ole edes pakolaisia. Sinulla on varmasti suuri sydän ja sitä suuremmalla syyllä ymmärrät mistä puhumme.

Ihmiskauppaa ja järjestäytyneen rikollisuuden ihmissalakuljetus, aiheuttaa valtavan ihmistragedian, joten sitäkään meillä ei ole syytä tukea, vaikka jotkut täällä ketjun loppupäässä hyötyvätkin taloudellisesti ihmiskauppiaiden toimista. Se ei saa kuitenkaan ohjata toimitaamme tai johtaa suureen inhimilliseen kärsimykseen, vaan resurssit tulee turvata kaikille 52 miljoonalle pakolaiselle.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #32

Mielestäni nämä nykyiset sopimukset ja vähäiset kiintiöpakolaismäärät riittävät tähän maahan ja ilmapiiriin ihan hyvin. Ei tänne enempää pakolaisia tässä vaiheessa tarvita. Mutta aktiivisia yrittelijäitä maahanmuuttajija kyllä, mutta kuten aiemmissa kommenteissani olen antanut ymmärtää, nekin menevät mielummin mualle kuin tänne, juurikin tämän maahanmuuttovastaisen ilmapiirin ja järjettömän byrokratian vuoksi.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #47

Entä 52 miljoonaa pakolaista, joiden resurssit ja väylät menevät pitkälti ei-pakolaiseksi todetuille? Kansanedustajaehdokas varmasti tietää, että resurssit tulee ensisijaisesti turvata näille 52 miljoonalle, joilla ei ole varaa matkustaa.

Miksi meidän tulisi tukea ihmiskauppaa ja järjestäytyneen rikollisuuden ihmissalakuljetusta? Kerrot tuossa esittelyssäsi olevasi pienen ihmisen, tasa-arvon ja inhimillisyyden puolella, mutta ihmiskauppiaat aiheuttavat valtavan inhimillisen tragedian.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #52

Mitä sinä yrität oikein tuolla sanoa?

Siis minun mielestäni nämä kiintiöpakolaiset on ok jotka on kansainvälisesti sovittu, ja meidän tulee antaa turvaa muillekin jotka tänne hengenvaarassa tulevat. Jos taas ihmisiä tänne salakuljetetaan eikä ne saa turvapaikkaa kun ei sitä ole syytä antaa niin heidäthän laitetaan ulos maasta tai ainakin pitäisi poistaa.

Miten maamme tukee ihmissalakuljetusta? Tätä en ole aiemmin kuullutkaan.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #59

Mika, yritän sanoa sitä, että meidän velvollisuus on auttaa kaikkia 52 miljoonaa ihmistä eikä käyttää 52 miljoonalle ihmiselle tarkoitetut resurssit yksittäisille ihmisille heidän maksukykynsä perusteella.

Kiintiöpakolaiset ovat ok ja heille tarvitaan enemmän väyliä, mutta ihmiset, jotka todetaan turvapaikkahakemuksen perusteella ei-pakolaiseksi vievät resurssit ja tukkivat väylät kiintiöpakolaisilta. Kiintiöpakolaisina tulevat henkilöt ovat näitä, joiden suojelu ei onnistu kuin uudelleensijoituksen avulla.

Henkilöiden, jotka todetaan turvapaikkahakemuksen perusteella ei-pakolaisiksi heidän poistamisensa ei noin vaan onnistu. Alin peruste maasta poistamisen estämiseksi on se, että henkilö kieltäytyy poistumasta Suomesta.

Maamme tukee ihmiskauppaa ja ihmissalakuljetusta siten, että ihmiskauppiaat ja ihmissalakuljettajat tarjoavat erilaisia maksusuorituksia vastaan laittomia rajanylityksiä ja matkoja asiakkaiden haluamiin maihin. Esim. matka Somaliasta Suomeen maksaa tyypillisesti 10 000 USD ja suomalaiseen ansiotuloon suhteutettuna matka maksaisi meidän tuloilla n. 200-300 tuhatta euroa. UNHCR:n pakolaisleiriltä matka Suomeen maksaa 0 euroa mikäli henkilön suojelu edellyttää uudelleensijoitusta. Matka on kallis ja harvalla on sellaiseen varaa maissa, joissa ei ole sännöllistä paikallisesti hyvätuloista palkkatyötä, omaisuuden realisointimahdollisuutta tai pankkilainoja.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #62

Ei pikkuinen suomi kykene auttamaan kuin pientä osaa maailman apua tarvitsevista ihmisistä ja siihen meidän on tyydyttävä. Jos saamme täytettyä kansainvälisesti sovitut velvoitteet niin enempää ei meiltä voi pyytää ja se saanee riittää.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #67

Sitä suuremmalla syyllä resurssit tulee keskittää muiden maiden kanssa 52 miljoonalle eikä 52 miljoonan sijaan yksittäisille ei-pakolaisiksi todetuille henkilöille yhdellä maailman korkeimmalla kustannustasolla.

Mistä kansainvälisistä velvoitteista puhut?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"negatiivista informaatiota"

Missä mielessä informaatio on negatiivista? Eikö informaatio ole aina positiivinen asia?

Haluatko valottaa näkemystäsi informaation olemuksesta?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Pakko kyllä sanoa, että tämä oli surkein lukemani trollaus tällä viikolla muutenkin, kuin noilla perusteluillasi: varmaankaan ja välttämättä.

"Aivan oikein, et haluaisi tulla ainakaan Suomeen, sillä tällä maallahan on rasistinen maine maailmalla, myös varmaan pakolaistenkin keskuudessa"

Perustelet tätä omakohtaisilla kokemuksilla ilman kummempia selityksiä, mutta kun sinulle vastataan omakohtaisilla kokemuksilla perusteluiden kanssa kehotat menemään höpöttelemään hommafoorumille.

Mä oon itse käynyt 33 eri maassa neljällä eri mantereella ja en ole ikinä kuullut Suomea sanottavan rasistiseksi maaksi. Mitä nyt meidän alkoholin käytöstä olen kuullut muutamassa maassa(maissa/paikoissa missä liikkuu pakettimatkalaisia vyölaukkuineen ja etsii Suomibaareja).

"Suomeen tulevat kiintiöpakolaiset siis haastatellaan leireillä, ennen kuin heidät lennätetään maahan. Mutta eivät he välttämättä heti haastattelussa tajua mihin maahan joutuvat."
A: Joko pidät pakolaisia idiootteina ja ymmärtämättöminä ihmisinä?
B: Sä et tunne yhtään kiintiöpakolaisstatuksen saanutta.
C: Yrität vain trollata sillä jos ihminen on oikeasti avun tarpeessa ja haluaa pois kurjuuden keskeltä niin kyllä Suomi on hyvä maa tulla vaikka sinulla olisi minkälaisia kokemuksia maailman turuilta... Suomeenhan yritetään nimittäin hakea pakolaisstatusta vaikkei edes ole semmoiselle tarvetta/edellytystä.

"Mutta ei persujenkaan tarvi olla huolissaan tänne tulijoista, ei niitä nyt oikeasti niin paljoa ole, verrattuna läntiseen naapurimaahamme Ruotsiin. Kuka tänne nyt haluaisi tulla, ihan oikeasti? Mitä meillä täällä pohjolassa oikein on suurimman osan vuotta: Pimeää, räntää, märkää, loskaa, sääskiä, hirvikärpäsiä, persuja..."

Niin täällä meillä Ruotsissakin on Pimeää, räntää, märkää, loskaa, sääskiä, hirvikärpäsiä, sverigedemokraatteja, rasisteja, ruotsalaisia...
Eli maalailitko trollaustasi nurkkaan?

Laitan sulle vielä Hesarin jutun liitteeksi niin voit miettiä sitten miksi useampi suomalainen vastustaa ulkomaalaisten/pakolaisten tuloa Suomeen. http://www.hs.fi/kotimaa/a1423193607089?jako=3edb8...

Nyt kun olet lukenut jutun niin voit miettiä tekevätkö suomalaiset politikot ihmisistä rasisteja/maahanmuuttovastaisia tuollaisella pelleilyllä, että tommoisia ihmisiä ei viedä kerrasta kotia. Vai onko se rasismi kenties geneettinen suomalainen piirre?

Eli: Toi jätkä ois pitäny lähettää samantien kotia tuhoamasta viattomien suomalaisten lapsien lapsuutta vaikka joutuisikin vaaraan. Ja pakko kysyä jos sun pitää valita joko pedofiili tai suomalainen lapsi niin kumman puolelle asetut?
+ tässähän kävi vielä taas niin, että rasisteja ja maahanmuutovastaisia ihmisiä tuli vähintäänkin tusina(varovainen arvio) taas lisää suomeen...

Ja vielä lisukkeeksi tämmöinen yleinen homma: Kun esim. Somaliassa on kerran pääkaupungin tietämillä rauhallista ja käsittääkseni kivaa, kun suomensomalit lomailevat kotonansa. Niin mulla on ihmetyttänyt miksi etelä-somaliaisia rikollisia ei palauteta sinne Mogadishuun, kun se nyt kerran on samaa maata ja nimenomaan heidän kotimaansa.

Jää mielenkiinnolla odottamaan vastaustasi. Ja älä sit yritä sitoutumatonta maahanmuuttajaa lyötättää mihinkään porukkaan mukaan sillä meni nyt maku Piraateistaki...

Ps. Ja mulla on sit paljon ulkomaalaisia kavereita erinlaisineen kulttuuritaustoineen, että ei pliide sitä rasistikorttiakaan.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Liian pitkä vastaus, en jaksa perehtyä tuohon valtavaan informaation tulvaan. Tee siitä sopiva lyhennelmä niin jatketaan sitten.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Ei siinä ollut mitään informaation tulvaa vaan ajatusten vaihtoa meidän erinlaisille näkemyksille. Sekä jos vaivautuisit edes lukemaan rahvaan juttua niin osa kirjoituksestani oli kopsattua sun tekstiä mihin annoin vain vastineen...
Ja mie olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että jos sie, et jaksa muutamaa riviä lukea tuossa vaiheessa, kun sie oot pyrkimässä eduskuntaan niin ei sinusta ole kyllä sinnekkään...

Ps. Mie oon oikeesti toivonu, että saatais uutta porukkaa eduskuntaan ja nimenomaan piraatit kans sinne vaikuttamaan, mutta jos teillä on sama linja, kuin sossuilla, että ei tykätä keskustelun sävystä jos ollaan erimieltä niin pitäkäää tunkkinne...

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen Vastaus kommenttiin #35

Teppo ei täällä mitään herroja ole, ihan tavallisia tallaajija vaan, siis ei tartte tuntea ollenkaan alemmuudentunnetta, päinvästoin.

On hyvä että sinulla on näkemys siitä ettei minusta ole eduskuntaan, kunpa tämä tärkeä tieto olisi tavoittanut minut aiemmin niin en olisi alkanut ehdokkaaksi lainkaan, vaan olisin ollut yhtä passiivinen asioissa kuin kaikki 90% maamme kansasta joka valittaa ja arvostelee politiikkaa kovasti mutta ei tee asian eteen yhtään mitään...

Piraattipuolueen edustajilla on kovasti näkemyseroja monissakin asioissa ja puolue onkin juuri sellainen, että siellä saa olla omaaki mieltä, ei nimittäin ole puoluekuria lainkaan.

Liity kuule Teppo puolueeseen ja ala ehdokkaaksi, vielä kerkeät ja luultavasti pääsetkin , ja saat olla näistä ja kaikista muistakin asioista kuule ihan mitä mieltä tahansa ja voit sitten äänestää vaikka itseäsi. Ei kun mukaan ja matkaan!

Jari Nyberg

Oikeille pakolaisille takuuvarmasti kelpaisi Suomikin. Kokonaan oma lukunsa on tänne omin nokin saapuvat elintasopakolaiset, jotka minun puolestani saavatkin jatkaa matkaansa suvaitsevaisemmille seuduille, kuten vaikkapa Ruotsiin. Nämä oikeat pakolaisethan tunnetusti lähtevät heti olojen rauhoituttua takaisin kotimaihinsa, joten mitään ongelmaa ei pitäisi Suomen rasistimaineessa olla: paitsi tietenkin suvaitsevaisten ihmisten nyrjähtäneessä maailmankuvassa.

Esa Niemi

Oikeille pakolaisille riittää turvaan pääsy. En ole kuullut, että Somaliasta olisi lentänyt ainuttakaan luotia Neuvostoliittoon asti, vaikka hirmuhallitsija diktaattori Siad Barren eliitti lähti Suomeen runsain määrin.

No, oikeastaan he eivät oleet edes tulossa Suomeen, vaan makumieltymystensä ohjaamana Ruotsiin ja Britteihin. Johanna Suurpää taisi kertoa ettei sellainen onnistu eivätkä he pääse Suomeen väärennetyillä viisumeillaan ja revittyjä passeja sekä viisumeita alkoi löytyä junien ja laivojen käytäviltä samalla kun oppivat englanninkielisen sanan asylum. Harva näistä edes todettiin pakolaisiksi.

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Kyllä oikeille pakolaisille kelpaa maa kuin maa jos vain henkiriepu säilyy.

Toimituksen poiminnat